Contact / Wie is

Heeft u speciale wensen voor het boek ‘Beter aan de Start en Sterker Onderweg’?

 

Dat kan! Bijvoorbeeld:

 

  • Een eigen afzenders logo op de cover van het boek ‘Beter aan de Start en sterker Onderweg’.
  • Een persoonlijke tekst toevoegen aan het boek voor uw eigen specifieke doelgroep.
  • Een boekpresentatie en/of in combinatie met een presentatie/workshop.
  • Interviews uit eigen gelederen aanvullen aan Het boek ‘Beter aan de Start en Sterker Onderweg’.
  • Een boekpresentatie en/of in combinatie met een presentatie/workshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of heeft u een andere vraag:

Mail dan naar : info@beginnendehardloper.nl

 

Herman Nijholt

Trainer | Coach | Gesprekspartner

tel. : 0642071316

Linkedin: http://nl.linkedin.com/pub/herman-nijholt/a/928/923

 

 

Over de auteur

 

‘Hardlopen heeft me op weg geholpen.’

 

Halverwege het jaar 2000 overlijdt mijn vrouw op veertigjarige leeftijd, ik blijf achter met drie jonge kinderen van 5, 8 en 10 jaar. Naast rouwen is het ook een periode van anders organiseren, meer aandacht geven aan de kinderen én aan mijzelf. ‘Wees gelukkig en schenk het een ander,’ las ik eens en ik besef op dat moment dat ik ook goed voor mijzelf moet blijven zorgen.

 

Begin 2004 voel ik me echter leeg en loop ik er verloren bij. Ik merk een gebrek aan zin en richting en dat maakt mij onrustig. Ik wil mezelf kunnen uiten, ik wil voldoening beleven en ‘ergens’ voor gaan…

Dan, op een feestje, deel ik met gastheer Ton mijn frustratie. Ik heb hem via zijn vrouw leren kennen. Hun zoontje zit in dezelfde klas als mijn dochter. Ze spelen regelmatig samen en omdat ik mijn dochter aan het eind van de middag vaak bij hen ophaal, maak ik ook kennis met Ton. Het klikt en wanneer hij zijn verjaardag viert, eind januari, word ik uitgenodigd. Het is al na drieën in de nacht en we zitten lekker aan het zoveelste biertje.

 

‘Weet je wat?!’, zegt hij als ik uitgesproken ben over mijn frustratie, ‘Ik haal je morgenochtend op, om half negen en dan gaan we samen sporten.’ ‘Wat gaan we dan doen?’, vraag ik enthousiast. ‘Dat zul je wel zien. Trek een trainingspak en gymschoenen aan.’ Opnieuw vraag ik wat we gaan doen, maar Ton is onvermurwbaar: ‘Je zult het wel zien!’ Om half vier rol ik mijn bed in na toch maar mijn wekker te hebben gezet. Met gemengde gevoelens weliswaar, want fit voel ik me natuurlijk niet en morgenochtend al helemaal niet is mijn inschatting, maar ik zie het toch als een kans. Klokslag half negen komt hij aanrijden en ik sta klaar om in te stappen. ‘Goedemorgen,’ zeg ik met een schorre stem. ‘Ook goedemorgen’, zegt hij en hij kijkt mij glimlachend aan. ‘Wat gaan we doen?’ vraag ik. ‘Dat zul je wel zien,’ is opnieuw het antwoord. Ik doe er het zwijgen toe. Eerst maar goed wakker worden, denk ik. Vanuit onze woonplaats Rosmalen rijden we de snelweg op en ik ben benieuwd waar we uitkomen. Dan rijden we Vught binnen. Plotseling doemt er een atletiekbaan voor ons op, waar atleten vol overtuiging bezig zijn met hun sport: sprintje trekken, over een hekje springen of ontspannen rondjes lopen. Ton stopt de auto. ‘Wat gaan we doen?’ vraag ik nog wat vertwijfeld. ‘We gaan hardlopen,’ is het antwoord terwijl hij uitstapt. Ik stap ook uit en kijk Ton aan. Dat kun je niet menen, galmt het door mijn hoofd. Ik adem diep in. ‘Hoe lang?’ vraag ik dan. ‘Anderhalf uur’, glimlacht Ton.

 

Ik ben in verwarring. ‘Kom,’ zegt hij ‘dan gaan we naar de kantine.’ Ja, graag, denk ik nog. Niet zozeer om te gaan hardlopen, maar weer naar binnen, lijkt mij een goed plan. Het miezert tenslotte en de temperatuur is slechts een paar graden boven nul. Weliswaar geen sneeuw of ijzel, maar de lucht is grauw en het ziet er niet naar uit dat het vandaag nog beter gaat worden. ‘Het is toch wel binnen hè, dat hardlopen,’ probeer ik nog, in de hoop op een alternatief. We zijn ondertussen bij de kantine aangekomen en ik werp een laatste blik op de atletiekbaan. Onverstoorbaar doen de atleten hun ding. Mijn blik gaat nu van de baan naar de bosrand achter de atletiekbaan. Het ligt hier toch wel schitterend, besef ik, ondanks dat de bomen er kaal en troosteloos uitzien. En wat een rust, merk ik. Geen zuchtje wind en de bomen en struiken staan te staan. Staan te zijn. Rust. De buitenlucht dringt nu ook merkbaar mijn neus binnen en het verrast me dat dit me niet tegenstaat. Wat fris weliswaar en wat vochtig, maar met meer zuurstof dan bijvoorbeeld op de squashbaan, verbeeld ik me….

 

Herman begint met hardlopen op zijn vijftigste. Tien jaar later, hij is dan 60, loopt hij zijn eerste marathon.

 

Op dit moment is hij ook actief als begeleider voor beginnende hardlopers bij Loopschool Wim Akkermans in Vught.

 

In het dagelijks leven coacht hij mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en bij zelfsturing. En is hij gesprekspartner en begeleider in persoonlijke kwesties.

 

Voor meer informatie: www.rehmannadvies.nl en www.mededogen.nl

 

 

Herman Nijholt

 

Info@beginnendehardloper.nl